Turistično društo Krim

Na južnem robu Ljubljanskega Barja, pod vznožjem Krima, v treh  podkrimskih vasicah,  je bilo leta 1993 ustanovljeno Turistično društvo Krim. V teh letih smo se precej razširili in trenutno skupaj s podmladkom štejemo okoli 100 članov. Smo enem izmed najdejavnejših društev v občini Ig, za kar smo v letu 2004 prejeli tudi občinsko priznanje.


 

Proslava Pozdrav dogodkom in pomladi

4/26/2011

Proslava “Pozdrav dogodkom in pomladi” - Vrbljene, 09. april 2011

V soboto 09. aprila 2011 smo člani Turističnega društva KRIM  pripravili že tradicionalno  proslavo “Pozdrav dogodkom in pomladi”, kjer smo zajeli vse praznike oziroma dogodke  v mesecu marcu, kot so:  8. marec - “Dan žena”,  12. marec “Gregorjevo“, 21. marec – začetek pomladi in praznik Občine Ig,   25. marec “materinski dan”.

Kot vsako leto je bila tudi letošnja proslava pestra in zanimiva. Tudi letošnje leto smo imeli najmlajše nastopajoče in sicer Vrtec Ig, Enota Sonček – skupina Metulji in Želve iz Tomišlja. Že pred pričetkom proslave je bilo v dvorani zelo pestro, saj toliko majhnih otrok na naši prireditvi še ni bilo. Kot vsako leto so se našemu povabilu odzvali tudi otroci podružnične šole Tomišelj.  Domači otroci  Jerneja Brancelj, Zala Brancelj in Helenca Purkat iz Strahomerja ter Beno Lunder, Lana Lunder, Eva Grebenc, Sofija Šugman in Domen Strelec iz Vrbljena pa so zapeli pesmice.

Prisluhnili pa smo tudi lepim zvokom citer, na katere sta zaigrali sestri Lara in Zala Janželj, mlajša sestrica Nika pa je zaigrala na flavto in tudi zapela pesmico.  Za veselo popestritev pa so poskrbeli tudi mladi harmonikarji Gašper Purkat  in Andrej Oblak iz Strahomerja, Lovro Šenk iz Podkraja ter Urban Kraševec iz Tomišlja. Predstavili pa so se tudi učenci šole Ig in sicer kot nekakšen podmladek naše skupine Afrohtarji. Pokazali so, da tudi oni znajo zaigrati na podobne inštrumente (klepevnik, pokrovke, bas, ribežn...) kot igrajo Afrohtarji.

Po končanem programu pa smo člani društva pogostili vse nastopajoče in smo večer preživeli ob prijetnem druženju in  kramljanju s prijateljem ali znancem.

Naj se v imenu društva zahvalim vsem nastopajočim, še posebno pa najmlajšim nastopajočim iz vrtca Ig, Enota Sonček Tomišelj, ki so zbrali pogum in se nam predstavili, seveda pa tudi vsem ostalim nastopajočim, ki ste se odzvali na naše povabilo ter še vsem, ki ste kakorkoli pomagali pri pripravi prireditve in vsem obiskovalcem, ki ste si vzeli urico časa in si prišli ogledati naš program.

                                                                       Turistično društvo “KRIM”, Darja MODIC

Nazaj