Turistično društo Krim

Na južnem robu Ljubljanskega Barja, pod vznožjem Krima, v treh  podkrimskih vasicah,  je bilo leta 1993 ustanovljeno Turistično društvo Krim. V teh letih smo se precej razširili in trenutno skupaj s podmladkom štejemo okoli 100 članov. Smo enem izmed najdejavnejših društev v občini Ig, za kar smo v letu 2004 prejeli tudi občinsko priznanje.


 

Pozdrav dogodkom in pomladi 2010

11/23/2010

Proslava “Pozdrav dogodkom in pomladi”

V soboto 17. aprila 2010 smo člani Turističnega društva KRIM  pripravili že tradicionalno  proslavo “Pozdrav dogodkom in pomladi”, kjer smo zajeli vse praznike oziroma dogodke  v mesecu marcu, kot so:  8. marec - “Dan žena”,  12. marec “Gregorjevo“, 21. marec – začetek pomladi, in praznik Občine Ig,   25. marec “materinski dan”,  vključno z kulturnim praznikom v mesecu februarju.

Kot vsako leto je bila tudi letošnja proslava pestra in zanimiva. Letošnje leto smo imeli najmlajše nastopajoče in sicer Vrtec Ig, Enota Sonček – skupina Metulji in Želve iz Tomišlja. Že pred pričetkom proslave je bilo v dvorani zelo pestro, saj toliko majhnih otrok na naši prireditvi še ni bilo. Z vzgojiteljicami so se predstavili s pesmico Ringa – raja. Kot vsako leto so se našemu povabilu odzvali tudi otroci podružnične šole Tomišelj.  Domači otroci – predvsem male deklice pa so zapele pesmice in sicer sta zapeli sestrici Jerneja in Zala Brancelj iz Strahomerja, Lana Lunder iz Vrbljena, mala Sofija Šugman iz Vrbljena in pa Urška Jankovič iz Tomišlja, ki jo je na harmoniki spremljal njen dedek Marijan Jerman. Na flavto pa so zaigrale mlada dekleta Jerca, Manca in Maruša. Prisluhnili pa smo tudi lepim zvokom citer, na katere sta zaigrali sestri Lara in Zala Janželj, mlajša sestrica Nika pa je zapela pesmico.  Za veselo popestritev pa so poskrbeli tudi mladi harmonikarji Gašper Purkat  in Andrej Oblak iz Strahomerja ter Urban Kraševec iz Tomišlja.

Po končanem programu pa smo člani društva pogostili vse nastopajoče in smo večer preživeli ob prijetnem druženju in  kramljanju s prijateljem ali znancem.

Naj se v imenu društva zahvalim vsem nastopajočim, še posebno pa najmlajšim nastopajočim iz vrtca Ig, Enota Sonček Tomišelj, ki so zbrali pogum in se nam predstavili, seveda pa tudi vsem ostalim nastopajočim, ki ste se odzvali na naše povabilo ter še vsem, ki ste kakorkoli pomagali pri pripravi prireditve in vsem obiskovalcem, ki ste si vzeli urico časa in si prišli ogledati naš program.

Na snidenje prihodnje leto.

                                                                       Turistično društvo “KRIM”, Darja MODIC

Nazaj