Turistično društo Krim

Na južnem robu Ljubljanskega Barja, pod vznožjem Krima, v treh  podkrimskih vasicah,  je bilo leta 1993 ustanovljeno Turistično društvo Krim. V teh letih smo se precej razširili in trenutno skupaj s podmladkom štejemo okoli 100 članov. Smo enem izmed najdejavnejših društev v občini Ig, za kar smo v letu 2004 prejeli tudi občinsko priznanje.


 

Postavitev in blagoslov jaslic

1/13/2014

POSTAVITEV IN BLAGOSLOV JASLIC V VRBLJENU -  21. december 2013

 

Člani Turističnega društva KRIM smo tudi letos, na prostoru pred kozolcem, postavili jaslice s figurami v naravni velikosti. S pripravami smo pričeli že v začetku meseca decembra, ko smo šli na Ustje po smrečice, ki nam jih vsako leto podari Tavželj Vinko, kateremu se ob tej priliki v imenu društva tudi najlepše zahvaljujemo. Sledilo je popravilo in postavitev delavnice in hlevčka, postavitev smrečic in figur, katera smo morali prav tako predhodno urediti in nekatera popraviti ter na novo obleči. Letos smo kupili tudi nekaj novih lučk in LED reflektorjev, kateri imajo manjšo porabo elektrike. S postavitvijo smo morali letos pohiteti, saj smo imeli letos blagoslov jaslic že 21. decembra.

Sam blagoslov se je torej pričel v soboto, 21. decembra ob 17. uri. Jaslice je blagoslovil domači župnik, g. Turk. Ob tej priliki smo pri jaslicah pripravili tudi krajši božični koncert, na katerem so sodelovali domači mešani cerkveni pevski zbor Tomišelj, skupina Arcus, kvartet Slavček in recitatorki Gaja in Eneja Modic iz Podkraja. Na koncertu in blagoslovu se je zbralo okoli 50 obiskovalcev. Po koncertu smo vse prisotne postregli s kuhanim vinom in čajem, članice društva pa so spekle in pripravile tudi nekaj za pod zob.

 

Turistično društvo KRIM se vsem sodelujočim in obiskovalcem prireditve lepo zahvaljuje za prijeten večer.

 

                                                                                          Turistično društvo Krim, Janez Modic  

Nazaj