Turistično društo Krim

Na južnem robu Ljubljanskega Barja, pod vznožjem Krima, v treh  podkrimskih vasicah,  je bilo leta 1993 ustanovljeno Turistično društvo Krim. V teh letih smo se precej razširili in trenutno skupaj s podmladkom štejemo okoli 100 članov. Smo enem izmed najdejavnejših društev v občini Ig, za kar smo v letu 2004 prejeli tudi občinsko priznanje.


 

Blagoslov konj 2013

1/13/2014

Turistično društvo Krim in

Konjerejsko društvo Krim

BLAGOSLOV KONJ IN ŽIVINE, Vrbljene 26. december 2013

 

Turistično društvo Krim in Konjerejsko društvo Krim, sta na „štefanovo“ - 26. decembra 2013  organizirala blagoslov konj in živine na hipodromu Vrbljene, s pričetkom ob 10.30 uri.. Na blagoslov so lastniki konj pripeljali 49 konj, od delavnih-kmečkih, do športnih in tako imenovanih poni konjičkov. Blagoslov sta opravila župnika iz župnije Tomišelj g. Turk in sosednje župnije Ig, g. Jože Pozderec. Vse navzoče obiskovalce, bilo jih je kljub slabemu vremenu – dežju in nesreči – požaru v istem času v sosednjem Tomišlju, okrog 500, je na začetku pozdravil župan občine IG, g. Cimperman Janez. Sama prireditev se je pričela, z ozirom, da je tega dne tudi  praznik - Dan samostojnosti in enotnosti, z državno himno, ki jo je zapela skupina Arcus, Tudi pri samem obredu blagoslova konj je božične pesmi zapela skupina Arcus. Prireditev je povezovala članica društva Darja Modic, ki se je zahvalila vsem, tako obiskovalcem prireditve in lastnikom konj, kot tistim, ki so pomagali pri izvedbi prireditve, torej Občini IG in Zavarovalnici TRIGLAV.

 

Reportažo s prireditve je posnela in v večernem času  (Danes zvečer) predvajala tudi televizija PLANET TV.

Po zaključku uradnega dela pa je sledilo družabno srečanje tako krajanov, lastnikov konj kot tudi vseh ljubiteljev konj.  Da pa je beseda lažje in bolj sproščeno tekla smo poskrbeli člani TD Krim, ki je vse prisotne postregla s klobasami in zeljem, ter kuhanim vinom.

 

                                                                                               Turistično društvo KRIM, Janez Modic 

Nazaj