Turistično društo Krim

Na južnem robu Ljubljanskega Barja, pod vznožjem Krima, v treh  podkrimskih vasicah,  je bilo leta 1993 ustanovljeno Turistično društvo Krim. V teh letih smo se precej razširili in trenutno skupaj s podmladkom štejemo okoli 100 članov. Smo enem izmed najdejavnejših društev v občini Ig, za kar smo v letu 2004 prejeli tudi občinsko priznanje.


 

15. srečanje harmonikarjev

10/20/2014

Turistično društvo „KRIM“

15. Srečanje harmonikarjev Občine Ig – PODKRIMKA 2014

V nedeljo 15. junija 2015 smo člani Turističnega društva Krim organizirali že 15. srečanje harmonikarjev in sicer ob 15,15 uri. Letos je bilo vse v znamenju številke 15, razen harmonikarjev je bilo seveda veliko več.  Prireditev je potekala na hipodromu Vrbljene.  Na srečanju se je zbralo kar lepo število harmonikarjev. Letošnje srečanje so pričeli domači harmonikarji kluba Roman Kumše, v nadaljevanju pa so se predstavili tudi harmonikarji tako iz domače občine Ig, kot tudi sosednjih občin in drugih krajev Slovenije.  Kot gostje pa so nastopili tudi skupina SONČKI iz Turističnega društva Kurešček, Skupina SUHE ČEŠPLJE iz Gradeža pri Turjaku, skupina „STARI-MLADI BANDA BEND iz Bevk, del glasbenega društva BUČAR, ki delujejo v okolici Ljubljane, harmonikarji iz Kamnika pod Krimom, pod vodstvom Staneta Makovca ter skupina harmonikarjev VESELI GODCI.

Kot posebni gostje pa so letos nastopili najmlajši in sicer otroci Vrtca Ig, Enota SONČEK, Tomišelj, skupina Metulji in skupina Želve, predstavili so se s plesom in petjem. Seveda pa tudi pri tem nastopu ni šlo brez harmonike, pri petju in plesu sta jih na harmoniki spremljala Roman Kumše in Štefan Gorenčič. 

Za zaključek srečanja pa so se vsi harmonikarji zbrali na odru in pod odrom in s skupno skladbo - Avsenikovo GOLICO, pa še nekaj dodatnih,  zaključili srečanje.

Po končanem srečanju pa je za dobro voljo in veselo razpoloženje poskrbel domači ansambel PONOS, za hrano in pijačo pa člani društva.

Lepa hvala tudi vsem, ki ste pomagali pri sami pripravi prireditve in celotnega prireditvenega prostora. Hvala tudi vsem mladim kelnarcam in kelnarjem, ki ste ves čas pridno skrbeli za vse lačne in žejne obiskovalce. Hvala tudi vsem donatorjem in sponzorjem, ki ste se odzvali na naše prošnje pri pripravi srečelova, dobitkov in denarnih sredstev.

Še enkrat hvala vsem!!

Turistično društvo KRIM, Darja Modic 

Nazaj